Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στη βόρεια Ελλάδα. Η Χαλκιδική φημίζεται εδώ και καιρό για τα κοσμοπολίτικα παραθαλάσσια θέρετρά της, το όμορφο φυσικό τοπίο και τις εξωτικές παραλίες της. Πρόκειται για μια χερσόνησος, η οποία χωρίζεται σε τρεις μικρότερες χερσονήσους, τα λεγόμενα πόδια.

Το πρώτο σκέλος ονομάζεται Κασσάνδρα και είναι γεμάτο από δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, πολυτελή ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και οργανωμένες παραλίες. Το δεύτερο σκέλος ονομάζεται Σιθωνία και είναι λιγότερο οργανωμένο και γεμάτο από απομονωμένους όρμους. Το τρίτο σκέλος ονομάζεται Άγιο Όρος ή Άθως και είναι μια στενή μοναστική κοινότητα, όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άνδρες με ειδική άδεια. Έτσι, όποιος κι αν είναι ο τύπος του ταξιδιώτη, η Χαλκιδική σας έχει καλύψει!

Ο νομός Χαλκιδικής, στη Βόρεια Ελλάδα, θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα. Οι μεγάλες και αμμώδεις παραλίες της, τα καταπληκτικά τοπία, η πλούσια βλάστηση και τα υπέροχα παραθαλάσσια χωριά έχουν κάνει την περιοχή αυτή δημοφιλή για καλοκαιρινές διακοπές, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η Χαλκιδική είναι μια περιοχή με πολλά αξιοθέατα για επίσκεψη, από αρχαία μνημεία και βυζαντινούς πύργους μέχρι μοναστήρια και σπήλαια. Το σπήλαιο των Πετραλώνων είναι ένας πολύ δημοφιλής χώρος στη Χαλκιδική, όπου έχουν βρεθεί προϊστορικά ανθρώπινα ίχνη. Πολύ ενδιαφέρων είναι επίσης ο πύργος του Προσφόρου στην Ουρανούπολη, από όπου αναχωρεί το καράβι για το Άγιο Όρος.

Τα οργανωμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Χαλκιδική δεν είναι πολλά, σε σχέση με το μεγάλο μέγεθος της περιοχής και τον αριθμό των τουριστών που δέχεται. Η κατάδυση είναι η πιο οργανωμένη δραστηριότητα, καθώς υπάρχουν καταδυτικά κέντρα σε πολλά τουριστικά μέρη και στις εγκαταστάσεις πολυτελών θέρετρων. Τα κέντρα αυτά προσφέρουν μαθήματα και διοργανώνουν καταδυτικά ταξίδια στο βόρειο Αιγαίο.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)